donderdag 20 januari 2011

6 Basistips voor een energieke leefstijl!

6 Basistips voor een energieke leefstijl!

De juiste voeding, voldoende beweging en genoeg ontspanning zijn de basis-ingrediënten voor een fit lichaam. Je hebt meer energie, je zit lekkerder in je vel en daarbij werkt een gezonde leefstijl preventief in het voorkomen van chronische ziekten zoals Diabetes type 2, hart-en vaatziekten en kanker.
Toch is dit niet voor iedereen makkelijk te bereiken. Een fit lichaam krijgen kost inzet en doorzettingsvermogen. En soms weet je gewoon niet hoe en waar je moet beginnen.
Het huidige economische klimaat helpt ook niet echt mee: Nu de impact van de recessie overal ter wereld voelbaar is binnen alle aspecten van ons leven, is het juist nú een goed moment om je leefstijl onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat je gezond eet en voldoende beweegt. Het stressniveau neemt in economisch zware tijden toe en dat heeft z’n weerslag op het gezinsleven, vriendschappen en gezondheid. Stress leidt al snel tot slechte voeding en leefstijl. Regelmatig je ontspanning nemen is dan ook van essentieel belang.
Om daadwerkelijk lekker in je vel te zitten, het maximale uit je leven te halen en gezond en fit te zijn, zijn dit zes basisvoorwaarden:
  • Gezonde voeding
  • Beweging
  • Voldoende water drinken
  • Positieve gedachten en emotioneel evenwicht
  • Voldoende slaap
  • Ontspanning
Integreer ze in je dagelijks leven en profiteer van alle voordelen van een gezonde leefstijl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten