dinsdag 21 december 2010

7 Tips Om Jouw Droomgewicht Te Behalen!

7 Tips Om Jouw Droomgewicht Te Behalen!

Hier zijn 7 richtlijnen die je kunt gebruiken om je doelen te stellen. Zo kun je er zeker van zijn dat je succesvol begint en slaagt in je zoektocht naar een gezondere levensstijl.
1.         Stel specifieke doelen.
Stel geen hele algemene doelen. Wees duidelijk. Hoeveel kilo wil je kwijtraken? Wanneer wil je dit doel behalen?
2.         Doelen moeten meetbaar zijn.
Het opschrijven van je doelen geeft je een meetlat om je succes langs te meten. Houd je wekelijkse vooruitgang in de gaten aan de hand van je gewicht, tailleomvang en kledingmaten om de resultaten van je inspanningen te meten.
3.         Stel een realistische deadline in.
Als je doelen behaalbaar moeten zijn, moeten ze ook realistisch zijn. Probeer geen 5 kilo in een week kwijt te raken, dat is niet realistisch tenzij je je gezondheid in gevaar wilt brengen.
Onthoud goed, er zijn geen onhaalbare doelen, alleen onrealistische deadlines.
4. Ontleed je eigen doel.
Een doel is makkelijker te behalen als je je doel opsplitst in een aantal mini-doelen. Maak van ‘het’ doel het hoofd-doel en splits de noodzakelijke stapjes naar dat doel toe op in mini-doelen. Als je dit doet wordt het stellen van doelen en het uitvoeren ervan een simpelere taak, in plaats van een onderneming die er vanaf dag 1 ondoenbaar uitziet.

5.         Stel de reden(en) voor het halen van je doel vast.
Motivatie en gemotiveerd blijven om een doel te bereiken moeten een reden hebben. Vraag jezelf waarom je dit doel wilt halen. Door hier antwoord op te geven, geef je de factoren die je gemotiveerd zullen houden een naam. Dit houdt je emotioneel betrokken bij je doel, wat er vervolgens voor zorgt dat het makkelijker is om dit doel ook werkelijk te bereiken.
*Vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn:
*Wil je op een sporter, een model of een bodybuilder lijken?
*Wil je meer energie hebben zodat je meer energie aan een sport of andere activiteiten kunt besteden?
*Wil je zelfverzekerder zijn?
* Wil je aantrekkelijk zijn?
6.         Schrijf je doelen (en mini-doelen) op in de vorm van bevestigingen.
Schrijf je doel, inclusief je mini-doelen, op in de vorm van bevestigende mededelingen. Zorg ervoor dat die mededelingen persoonlijk zijn. Begin je mededeling met ‘Ik ben’ of ‘Ik heb’ omdat je onderbewustzijn beter reageert op bevelen met een persoonlijk randje. Stel je doel op een positieve manier. Dit creëert een harmonie met de mensen om je heen en resulteert in een groep mensen die je groep mensen die je geestelijk steunt, zodat het makkelijker wordt om je doelen te bereiken. Schrijf op wat je wilt bereiken, niet wat je wilt ontwijken.
7.         Visualiseer je doel.
Gebruik de kracht van herhaling om je onderbewustzijn te beïnvloeden en jezelf in beweging te krijgen. Zorg ervoor dat je je lijstje twee keer per dag doorleest, één keer ’s ochtends als je wakker wordt en  één keer ’s avonds als je naar bed gaat. Twee keer per dag je doelen doorlezen zorgt ervoor dat ze een onlosmakelijk deel van je bewustzijn en je onderbewustzijn worden. Psychologen hebben bewezen dat de kracht van je onderbewustzijn elk beeld of verlangen in je geest om kan zetten in realiteit
*Bonus tip*
In 90 op je doomgewicht?, ontdek de *geheime* recepten door op deze link te klikken!

Bron: http://artikelplaats.nl/gezondheid/afvallen/7-tips-om-jouw-droomgewicht-te-behalen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten